Свързаният с Кремъл бизнесмен Евгений Пригожин се е зарекъл да разори

...
Свързаният с Кремъл бизнесмен Евгений Пригожин се е зарекъл да разори
Коментари Харесай

Близък на Путин иска да разори Навални

Свързаният с Кремъл предприемач Евгений Пригожин се е зарекъл да разори съветския опозиционен водач Алексей Навални, който е в кома в берлинска болница, с постановено от съда наказване в размер на към 1,2 млн. $, оповестява " Франс прес ".

Пригожин е именуван " готвачът на президента Владимир Путин ", тъй като неговата компания Konkord осигуряваше кетъринга за Кремъл.

Информации в медиите настояват, че той финансира " Вагнер ", частна войска от наемници, което той отхвърля.

Пресслужбата на Konkord в изказване в обществените мрежи цитира Пригожин да споделя, че възнамерявал да приведе в деяние правосъдно решение от предходната година, според което Навални и негови сътрудници би трябвало да му изплатят съвсем 88 млн. рубли (1,2 млн. долара) за вреди по отношение на видео следствие.

" Възнамерявам да съблека облеклата и обувките на тази група от безскрупулни хора ", подчертал Пригожин след разплащането с посочената в правосъдното дело компания, което значи, че заплащането ще отиде непосредствено за него.

Пригожин сподели, че " в случай че другарят Навални ритне камбаната, аз персонално нямам желание да го преследвам в този свят ".

Съд през октомври предходната година постанови, че Навални, неговата сътрудничка Любов Собол и Фондацията за битка с корупцията, чийто създател е той, би трябвало взаимно да платят съвсем 88 млн. рубли на компанията " Московски школник ", която прави учебни вечери.

Случаят се отнася до видео следствие на фондацията, което упреква компанията в монополизиране на пазара и твърди, че храната ѝ е с неприятно качество и кара децата да боледуват.

Навални през юли публично затвори фондацията, с цел да избегне заплащането на каузи си от наказването, постановено от съда.

Директорът ѝ Иван Жданов в известие до последователи през днешния ден допусна, че Навални може да е токсичен поради едно от следствията на фондацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР